Acest site foloseste cookies pentru a vă oferi un confort sporit al navigării. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.    Detalii   
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links > Home > Uniunea Europeană > Curtea Europeana de Justitie
DataNoutăţi
24.08.2015Concluziile Avocatului General privind FSS: Protecția comunitară a soiurilor de plante – Regulamentul (CE) nr. 2100/94 – Articolele 14 și 94 –Regulamentul (CE) nr. 1768/95 – Utilizarea de către un agricultor a produsului recoltei aparținând unui soi de plante protejat, fără autorizarea titularului protecției – Derogare de la protecția menționată – Privilegiul agricultorilor – Obligația de a plăti o remunerație echitabilă titularului – Termen în care trebuie să se efectueze plata pentru a putea beneficia de derogare – Momentul de la care începe să curgă și la care se încheie acest termen:
24.08.2015Hotarârea Curții: Protecția comunitară a soiurilor de plante – Regulamentul (CE) nr. 2100/94 – Derogare prevăzută la articolul 14 – Utilizarea de către agricultori a produsului recoltei în scop de înmulțire, fără autorizarea titularului – Obligația agricultorilor de a plăti o remunerație echitabilă pentru această utilizare – Termen în care trebuie să se plătească această remunerație pentru a putea beneficia de derogare – Posibilitatea titularului de a recurge la articolul 94 –Contrafacere”.
10.08.2015Curtea explică obligaţia fermierilor de a plăti o remuneraţie echitabilă pentru sămânţa salvată în fermă, în timp util.
17.07.2012Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat cu privire la validitatea actualului sistem comunitar de comercializare al semintelor in deja celebrul caz Asociatia Kokopelli împotriva Graines Baumaux SAS:

Rss

================
Contact administrator site  2009-2024 Copyright AMSEM România, Ultima actualizare: 20.03.2024
Skip Navigation Links

Display language:

  Login    Search for