Acest site foloseste cookies pentru a vă oferi un confort sporit al navigării. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.    Detalii   
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links > Home > Organizaţii internaţionale > WTO > Acordul SPS (Sanitary and Phytosanitary notifications)

NOTIFICĂRI SPS (SANITARY AND PHYTOSANITARY)

Christophe Rouillard, directorul tehnic al Departamentului pentru Sănătatea Plantelor și Comercializarea Semințelor din cadrul Euroseeds, a transmis AMSEM România, spre informare, notificările SPS (Sanitary and Phytosanitary), transmise de alte state ale lumii, în conformitate cu prevederile Acordului privind aplicarea măsurilor sanitare și fitosanitare (Acordul SPS) al Organizației Mondiale a Comerțului (WTO - World Trade Organization).

Conform Acordului SPS, statelor membre WTO, le revin obligații referitoare la „transparență”, în scopul asigurării unui grad sporit de claritate, previzibilitate și schimb de informații, referitoare la politicile comerciale, regulile și reglementările țărilor membre.

Obiectivul Acordului SPS este acela de a se asigura că: alimentele sunt sigure pentru consumatori; sunt asigurate măsurile de prevenire a răspândirii dăunătorilor sau a bolilor între animale și plante, atât produselor intern, cât și importurilor; măsurile de prevenire protejează sănătatea omului, animalelor, plantelor sau sănătății, evitând totodată barierele inutile în calea comerțului.

În contextul celor precizate, Euroseeds a primit, în ultima perioadă, notificări SPS cu privire la includerea unor boli / dăunători pe lista organismelor dăunătoare și a cerințelor fitosanitare care reglementează importul de plante și semințe din anumite specii.

Potrivit principiului transparenței, Euroseed trasmite membrilor săi, notificările menționate, în scop informativ și de solicitare comentarii.

Rss

================
Contact administrator site  2009-2024 Copyright AMSEM România, Ultima actualizare: 29.04.2024
Skip Navigation Links

Display language:

  Login    Search for