Acest site foloseste cookies pentru a vă oferi un confort sporit al navigării. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.    Detalii   
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links > Home > Asociaţii partenere din alte ţări > ESA devine Euroseeds

ESA a devenit EUROSEEDS din 2019 

Euroseeds este o asociație comercială specifică industriei semințelor din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European, care include peste 35 de asociații naționale membre din statele membre ale UE și nu numai, reprezentând câteva mii de întreprinderi de semințe, precum și peste 70 de companii membri direcți, inclusiv din industriile asociate domeniului.

Euroseeds, a fost fondată ca Asociația Europeană a Semințelor (ESA - European Seed Association), în noiembrie 2000, când patru foste asociații europene de semințe și companii de semințe individuale s-au alăturat unei singure organizații europene care reprezintă întregul sector european de semințe.

Fiecare asociație [COSEMCO (Comercializarea semințelor, înființată în 1961), ASSOPOMAC (Amelioratorii de cartof, în 1964), AMUFOC (Producerea de semințe de plante furajere în 1970) și COMASSO (Amelioratorii de plante în 1977)] a reprezentat părți importante ale ameliorării plantelor, producerii de semințe lanțului comercial. Înainte de contopirea completă și constituirea ESA, aceste asociații au stabilit în 1998, o primă structură organizatorică solidară, ca platformă pentru activități comune.

Prin Decretul regal din 2 aprilie 2002, Euroseeds, la acea dată ESA, a primit statutul juridic al unei Asociații Internaționale fără scop lucrativ (AISBL), în conformitate cu prevederile legislației belgiene.

Structura a funcționat sub numele menționat, până când Asociația Europeană a Semințelor (ESA) a adoptat un nou nume – Euroseeds, care a fost lansat oficial la jumătatea anului 2019, odată cu noul logo și website și anunțat oficial în cadrul Congresului anual, care a avut loc, în 13-15 octombrie 2019, la Stockholm, Suedia.

Euroseeds este înregistrată pe Registrul comun al transparenței al UE și al Parlamentului sub numărul de înregistrare 11362308587-10.

Euroseeds are sediul pe Avenue des Arts 52, 1000 Brussels, Belgium, tel: +32 2 743 28 60; e-mail: secretariat@euroseeds.eu.

Euroseeds are ca președinte, pe Regis Fournier, ca vice-președinte, pe Marian Suelmann, ca secretar general, pe Garlich von Essen și ca trezorier, pe Antonio Villarroel.

Misiunea Euroseeds este aceea de a se lupta, în folosul membrilor săi, cu toți factorii de decizie europeni relevanți, de a le reprezenta interesele și de a contribui la: reglementarea echitabilă și proporțională a sectorului european de semințe; libertatea de alegere a clienților (fermieri, cultivatori, industrie, consumatori), pentru asigurarea semințelor obținute prin metode și tehnici inovative sau prin alte metode; și la protecția efectivă a drepturilor de proprietate intelectuală referitoare la plante și semințe.

 


================
Contact administrator site  2009-2024 Copyright AMSEM România, Ultima actualizare: 29.04.2024
Skip Navigation Links

Display language:

  Login    Search for