Acest site foloseste cookies pentru a vă oferi un confort sporit al navigării. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.    Detalii   
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links > Home

Stimați Membri și Colaboratori AMSEM,

 Cu regret vă anunț că ieri a plecat la cele veșnice Dl. Profesor Doctor Inginer Mihai Berca, Vicepreședinte în cadrul organizatiei AMSEM și responsabil cu partea de Propietate Intelectuală și Ameliorare.

Pentru mine, ca Președinte, a fost o onoare să lucrez cu un om deosebit, cu un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, cu un bun coodonator și un bun manager. Dl. Profesor Mihai Berca a fost, este și va ramâne un mentor pentru foarte mulți tineri care își desfășoară activitatea în agricultură.

Vă rog să aprindeți o lumânare în amintirea colegului nostru.

Vă mulțumesc,

Cu stimă

Mihai Mirițescu

Președinte AMSEM

Oferta pentru abonamente 2024 la revista în format electronic prin e-mail (posibil și pe website, cu parolă) – 11 aparitii (apare lunar cu exceptia lunii ianuarie).

 

 

 Evaluare propunere Regulamente PRM (Plant Reproductive Material)

În consultarea publică se pot face propuneri direct Comisiei aici până la data 17.11.2023

Document tradus cu Google

Document original

Sumar evaluare regulamente PRM. (Traducere cu Google) Sumar evaluare regulamente PRM. (Original în lb. engleză)

 

MATERIAL DE REPRODUCERE AL PLANTELOR AGRICOLE

 

Propunerea de  regulament PRM în format pdf se află aici. (Traducere cu Google)

Propunerea de  regulament PRM în format pdf se afla aici. (Original în lb. engleză)

Anexe la regulament in format pdf se afla aici. (Traducere cu Google)

Anexele la regulament in format pdf se afla aici. (Original în lb. engleză)

  Observații transmise de către asociația profesională din Germania  (BDP)

 

MATERIAL DE REPRODUCERE AL PLANTELOR FORESTIERE

 

Propunere regulament PRM material forestier se află aici. (Traducere cu Google)

Propunere regulament PRM material forestier se află aici. (Original în lb. engleză)

Anexe la regulament PRM material forestier se află aici. (Traducere cu Google)

Anexe la regulament PRM material forestier se află aici. (Original în lb. engleză)


Ultimele ştiri   (mai multe noutăţi....)

Rss

Studiu Kynotec (tradus cu Google) proiect pentru observatiile statelor membre: Studiul ratei de însămânțare a fermelor pentru principalele culturi europene de câmp pentru a analiza ponderea acestora (a produselor fitosanitare) in agricultura europeana in legatura cu interzicerea unor substante fitosanitare in agricultura europeana. 


Documentul original este aici.

Document al Comisiei actualizat 24.09.2021 Europene (tradus cu Google): privind evaluarea impactului revizuirii legislatiei PRM. Vă puteți exprima opinia direct către Comisie. (Plant Reproductive Material - PRM) in urma studiului pentru aprobarea Consiliului AGRIFISH. Studiul este mai jos .
Documentul original este aici.

Document de lucru al Comisiei Europene (tradus cu Google): Studiu asupra opțiunilor Uniunii de actualizare a legislației existente privind producția și comercializarea materialului de reproducere a plantelor (Plant Reproductive Material - PRM)
Documentul original este aici.

 

Studiul realizat de ICF (tradus cu Google) pentru Comisie în privința PRM: Data gathering and analysis to support a Commission study on the Union’s options to update the existing legislation on the production and marketing of plant reproductive material Final report.
Documentul original este aici.

 

Stimate Domnule Ministru Nechita-Adrian Oros, In atenția Domnilor Secretari de stat Aurel Simion si Marius Mihai Micu, Doamnei Director General Roxana Zarma,
Scrisoare 1
Scrisoare 2

Având în vedere faptul că în zilele urmatoare România va participa la ședința Consiliului European (AGRIFISH), unde vor fi dezbătute cele două studii al Comisiei Europene privind adecvarea legislației existente în UE privind noile tehnici genomice (NGTs) și  posibilele îmbunătățiri ale cadrului legal aplicabil  materialului de reproducție al plantelor (PRM), respectiv ameliorarea si înregistrarea soiurilor, producerea și comercializarea semințelor și materialului săditor, 

vă transmitem, atașate, scrisorile comune ale organizațiilor partenere europene Euroseeds,  Copa-Cogeca si multe altele, adresate Consiliului și miniștrilor agriculturii din statele membre si care exprimă punctul de vedere comun al organizațiilor fermierilor si industriei semințelor din Europa în cele 2 domenii în discuție, NGTs si PRM.

Stimate Domnule Ministru,
Stimate Domnule Director General
Ref.:
Substanța activă Metalaxil-M în România

  • Piaţa semințelor AMSEM, Oferte, Cereri pentru campania 2020 
Oferte pe piaţă 
Cereri pe piaţă
 
 
 
 
 

================
Contact administrator site  2009-2024 Copyright AMSEM România, Ultima actualizare: 20.03.2024
Skip Navigation Links

Display language:

  Login    Search for  

E-mail

  • Studiul AMSEM privind exercitarea drepturilor amelioratorilor  
  • Consulta
  • Studiul comparativ AMSEM între legislația CE și legislația RO, privind implementarea cerințelor specifice pentru Materialul de inmultire al plantelor fructifere. 
  • Documentul se afla aici
  • Standing Committee on Seeds and Propagating Material for Agriculture Horticulture, Forestry and Vine and Community Plant Variety Rights
  • Informații  zona